Small Garden on the Diagonal

BasingstokeĀ 

This traditional small, town garden complements the Edwardian house, with brick raised beds and limestone paved terraces. The garden has been designed to maximise the available space, using a diagonal design to create a longer view across the garden, to a small summerhouse which is positioned beneath a neighbouring overhanging Yew, making use of a dark shady space and providing an attractive focal point and cosy seating area. A ramp leading up to a raised terrace, ensures necessary easy wheelchair access, with further seating areas at ground level around the house and a raised pond. Key screening plants, including a Cercis ‘Forest Pansy’ and Hoheria trained as trees, will help to create privacy as they mature. Evergreen lollipop trees provide interest and structure throughout the year. Planting is low maintenance with a gravel garden and a planting scheme providing year-round interest.